phone Tel: +45 6118 1530 / +34 655 269 991

Rute 13: Bjergene rundt med Sa Calobra, 119 km

Denne tur er et sandt bjergridt med hele 4 rigtige stigninger, hvoraf de to er Mallorcas mest krævende, Puig Major og Sa Calobra. I modsætningen til rute 9, så tager denne udgave af 'bjergene rundt' turen til Orient med. Dermed er den første stigning på turen den til Col d'Orient, som hurtigt suppleres af stigningen til Col d'Honor. Derefter går det nedad den hurtige og krævende nedkørsel mod Bunyola, hvor kaffen på torvet altid smager godt. Også selvom caféejeren indimellem laver 2 kopper hurtigere end den tid det tager at finde mønterne op af lommen.

Efter Bunyola går det over Col de Sollér, den klassiske stigning med de lækre sving og den gode udsigt. Den lynhurtige nedkørsel mod Sollér gør at man hurtigt skal beslutte sig vdr. frokosten. Se beskrivelse af frokostmuligheder ved Sollér under rute 9.

Efter Sollér går det over den meget lange opkørsel til Puig Major, og klarer man det helt op kan man nyde udsigten over dalen med de mange appelsinlunde.

Verdensmester Kwiatkowski har kørt Puig'en på 24:14 men det skal man nok ikke håbe på selv at gøre. En tid på ca. det dobbelte vil være mere realistisk.

Ca. 8 km efter toppen af Puig'en drejer vejen mod Sa Calobra af til venstre. For at komme til nedkørslen mod 'hullet' skal man lige over den lidt over 2 km lange opkørsel til Col de Reis. Men derfra går det nedad, og kan man styre sig bør man sænke farten og nyde nogle helt utrolige udsigter af bjergene, hvor vejen slanger sig på utroligste vis nedad. Specielt off season skal man vogte sig for bjerggederne på denne nedkørsel. Der er visse sving, som er meget hurtige og samtidig svært overskuelige, og venter der en ged midt på vejen her, kan det være kritisk.

Inden opkørslen fra Sa Calobra har man allerede 84 hårde km i benene, så den komme til at kunne mærkes. Men fra toppen af Col de Reis er der ikke langt til sidste nedkørsel fra Col de Sa Batalla. Herfra når man hurtigt Selva. 

 

Rute 13 - Bjergene rundt med Sa Calobra