phone Tel: +45 6118 1530 / +34 655 269 991

Rute 17: Bjergene rundt med forlængelse, 126 km

Denne rute er, ligesom rute 13 og flere andre ruter, et sandt bjergridt med 3 rigtige stigninger, og et solidt antal kilometer gennem bjergene, hvor der ikke findes flade vejstykker. I modsætningen til rute 9, så tager denne udgave af 'bjergene rundt' turen til Orient med. Turen går altså i første omgang til Col d'Orient, som hurtigt suppleres af stigningen til Col d'Honor. Derefter går det nedad den hurtige og krævende nedkørsel mod Bunyola.

Efter Bunyola går det over Col de Sollér, den klassiske stigning med de lækre sving og den gode udsigt. Den lynhurtige nedkørsel mod Sollér gør at man hurtigt skal beslutte sig vdr. frokosten. Se beskrivelse af frokostmuligheder ved Sollér under rute 9.

Under frokosten i Sollér gælder det altid om at begrænse indtagelsen af mad, for uanset retning ud af byen går det mod et bjerg. Denne rute leder enda mod den højeste og længste af slagsen, nemlig den mod Puig Major (830 højdemeter over 13,9 kilometer).

Efter overvindelse af Puig'en går det op og ned gennem bjergene indtil nedkørslen fra Col de Feminina mod Pollenca. Udsigten på denne nedkørsel er fantastisk og bemærk på en klar dag naboøen Menorca, som kan spottes i horisonten over Pollenca-bugten.

Efter at have rundet Pollenca går turen gennem dalen forbi Campanet mod Selva. Husk at smage på fignerne der hænger ud over vejen på den sidste del af turen. Verdens bedste cykelenergi - hecho en Mallorca.

 

Rute 17 - Bjergene rundt med forlængelse