phone Tel: +45 6118 1530 / +34 655 269 991

Rute 9: Bjergene rundt, 85 km

Denne tur bjergene rundt går først ad små cami'er gennem småmarker omkrandset af stengærder til hovedvejen mod Bunyola. Den falske flad op mod Bunyola trækker tænder ud, hvis ikke tempoet indrettes derefter, men det giver måske en god undskyldniong for en tidlig kaffepause på torvet i Bunyola - et af de kendte kaffesteder på cyklingens Mallorca.

Få kilometer efter Bunyola starter dagens første af to stigninger. Det er den mod Col de Sollér, som leder cyklerne over bjerget, som bilerne kører igennem i tunel. Denne stigning er præget af regelmæssige hårnålesving og en tilgivende stigningsprocent. En virkelig herlig stigning, som tilmed fra toppen byder på en flot udsigt udover øen.

Nedkørslen mod Sollér er efter de indledende hårnålesving rigtig hurtig, så hold tungen lige i munden når den brede vej byder sig til.

Der er kort beskrevet tre frokostmodeller i Sollér:

1. Den hurtige bid mad ved hovedvejen; vælg en bocadillo på caféen ved tankstationen. Ingen tid spildt, hurtigt videre.

2. Tag ind til torvet i den gamle appelsinhovedstad, og nyd den smukke by, almindeligvis fuld af mennesker. Det kan være tricky at finde både ind og ud uden omveje, så orientér dig godt.

3. Tag ud til Port de Sollér og nyd den smukke bugt. Vælg eksempelvis at spise frokosten på den lidt hippe Esplendido.

Men spis nu ikke den helt stor Bolognese, for lige efter Sollér venter Mallorcas længste stigning, den legendariske Puig Major. De 14 kilometer op hér er hårde for alle, så når det begynder at nive er du ikke den eneste, der har oplevet det. Husk at der fra toppen kun er 12-13 km til det går nedad fra Col de Sa Batalla mod Caimari og Selva.

 

Rute 9 - Bjergene Rundt